Vuosi vaihtui jo ties milloin, mutta ehdin vasta nyt kirjoittelemaan omia ja koirien tekemisiä. Ekana varmaan pitää päivitellä miten loma meni ja sitten aletaan ruotimaan mitä toiveita tälle uudelle vuodelle 2010 olisi!

Lähdettiin Yoyon kanssa aaton aattona kohti Turkua juuri silloisiin pahimpiin VRn ongelmiin, mutta erittäin positiivinen yllätys oli ettemme olleet kuin noin 10 minuuttia myöhässä Turussa! Suuri ihme kun olin varautunut useisiin tunteihin. Joulun pyhät menivät aika perinteisesti ilman mitään ihmeellisyyksiä. Joten ei niistä enempää. Koska agilityä ilman ei osannut olla vaikka Yoyolla oli juoksut pääsi meidän ihanaakin ihanampi Reetta ´-mummo sulattelemaan hyvällä ruokahalulla syötyjä kinkkuja TSAUn epiksiin. Tuloksena 15 ja sijoitus ois ollut kakkonen (ei siis olisi kuulunut sijoittaa'), mutta olimme jo lähteneet edellisen uskomuksen takia pois niin ei tullut pokattua palkintoja. Reetalla oli aivan mielettömän hauskaa ja edelleen muistettiin kuinka hienosti niiden kontaktien yli hypittiin ;) Ainoa negatiivinen (tosin odotettu huomi) oli että putkissa kesti, joten mummelin hämäränäkö ei siis enää pelaa aivan normaalisti. Noh viimeiset kisat sitten ATTllä Reetan kotikentällä 23.1 :D Voi olla että taytyy pari kyyneltäkin tirauttaa...

Uuden vuoden viettelin vanhempien luona pikku Britanniaa katsellen ja jotain muutakin, mutta mitä sitä en muista. Koirat otti hyvin vastaan uuden vuoden. Reetta leikki vingulla, Verdi oli rauhallinen, Stäbä oli liimautunut äitiini, Vogue vessassa (kun haukkui jokaiselle paukulle) ja Yoyo kirjahyllyssä. 1.1 matkustettiin Stänin kanssa Lauran luo Hämmenlinnaa ja oltiin siellä sitten kaksi yötä ja todella mukavaa oli taas!!! Uutena juttuna tutustuimme maidottomaan ruokavalioon, joka olikin todella opettavainen ja jännittävä kokemus. Ulkona ei voinut kylmyyden takia viettää aikaa joten leffoja ja sarjoja katsellessa.. :) Stani sai Lauralta joululahjaksi Hurtan uuden tuulenpitävän fleecehaalarin tänne meidän pakkasiin ja minulta tossut samoista syistä. Nyt molempien kanssa kuljetaan oikein mallikaasti!

Kotiin Kuopioon palattiin puolituntia aikataulusta myöhässä eli loppiaisena vaikka piti palata jo 5.1 ;) Eka päivä meni siivoillessa ja järjestellessä, mutta sitten piti kouluun kiiruhtaa jo heti torstaina. Huoh on kyllä kamala ja sekava jakso!

Ágilityä on taas päästy treenaamaan juoksujen jälkeen jo neljä kertaa! (vähän innostuttiin) Keskiviikkona oli oman ryhmän veto, mutta Mutosen Matti otti ohjat käsiin, kun minun ei alun perin pitäen pitänyt tulla. 'Tehtiin Tiian pätkää Yoyon ja Saiman kanssa. Yoyo toimi aikast upeasti, kun ekat höyryt oli saatu pois. On se tyttö kyllä taitava takaakiertäjä ei voi muuta sanoa! Saima on pk collie, jonka ohjaaja ei itse voinut juosta jalkavavojen takia. Nuori hieman epävarma koira ei ensin meinannut lähteä mukaan, mutta toisella pätkällä toimi jo hienosti! Lopuksi tehtiin sitten Yoyon, Stnin, Mikan ja Mikon kera vauhti pätkä.

Torstaina omat treenit ja niistoa niiston perään eipä siittä radasta muuta voi sanoa! Tiian pätkä tämäkin. Paljon suoria putkia, niistoja ja muutama saksalainen. Ensimmäiset vedot takkuili ja viimisillä oli jo hyytymisen merkkejä, kun niistot ei oo meidän vahvuus. Näitä kyllä opetellaan nyt urakalla. Treenien lopussa kokeilin samn radan ukon kanssa ja aivan tajuttoman hienoa menoa, jos keppejä ei lasketa!! Olin ihan hämilläni. Stäbä juoksi pää viidentenä jalkanan ja tuli kolme kertaa putkesta ulos kyljellään! Vau!! Hitto kun tuo kestäis toistoja ja oppisi kepit........

Perjantaina meillä oli Mikan, Mikon ja Otsin kera oma varaus. Taas tehtiin Tiian treeniä. Aiheena oli kepit ja vaikka mitä muuta. Yoyo suoritti ratoja hienosti, mutta ohjaaja ei :P Huomasi että tyttö ja minä oltiin hieman levon tarpeessa, mutta jäi silti paljon käteen.

Launataina vapaata ja ei siis oikeen tullut tehtyä mitään. Nuorimmasta kerrystämme (siskoni) tuli Kajaanissa FI MVA oleen ROP ja saaden CACIBIn. Onnea! Möykyllä eka mahdollisuus valioitua ja niinhän kävikin.

Sunnuntai aamulla sitten taas Itkonniemen hallille. Tällä kertaa Riitan ja Turren kanssa. Aiheena niin monen vääntöradan jälkeen vauhti, suorat, kepit ja hauskanpito. Ja koirilla oli aivan sika hauskaa kun sai rallatella menemään ja kunnon palkkauksia! Sunnuntaina tapahtui vähän muutakin, mutta katsotaan miten käy ja kerronko jossain vaiheessa jotain täälläkin,mutta vielä katsellaan ja kuullostellaan asiaa.... ;) Tuli tehtyä reilun kahden tunnin lenkki jäällä, kun lähdettiin Vänäriltä ja käveltiin jäätielle ja siittä Itkonniemen kautta kotia. Voi voi :)

Noh mutta tässä päivitykset menneestä elämästä ja nyt suunnataan tulevaisuuteen!

Kisakalenteria on täytetty ja treenikalenteria myös. Sen voi tuolta sivulaatikoista katsoa. Se on täytelty suraten B-maajoukkue karsintoja silmällä pitäen ja siinä siis meidän tavoite luonnollisesti. Treeneissä olisi tavoite treenata uudet tekniikat kuntoonja tätä kautta vauhtia radalle. Kisoissa lähedetään nyt hakemaan varmuutta ja nostamaan tulos tasoa (Yoyo nimittäin on vuosi sitten maaliskuussa ollut agi.fi rankingin sijalla 62!!). Siinä sivussa sitten se nollavoitto karsintoja varten..... Toivottavasti.. Ai niin ja kotona treenaillaan kontakteja.

Olen myös ajatellut että tokoa pitää taas lähteä työstämään ja kisoihinkin pitäisi uskaltautua....  Näyttely rintamasta en tiedä kovinkaan paljon. Ulkomaille tyttö varmaankin suuntaa... Viro, pohjoismaat.....

Lisäksi nyt menen jo ehkä vähän lupailemaan, mutta. Jonkin näköistä painetta olisi Yoyon astutukseen monelta taholta (viimeistäänkin tuon Voittaja-tittelin jälkeen), joten syystalvella 2010 olis sitten se aika, jos mitään ihmeellistä ei satu. Olen laskeskellut että se olisi monessakin mielessä otollinen ajankohta. Nyt vaan sitten pikku hiljaa tsekkailemaan miestä tuolle tytsylle.

Toivon että vaikka elämässä tapahtuisi muutoksia niin en näistä lipsu ja jos niin teen niin joku ystävällinen ihminen palauttaisi asiat mallilleen (tai ainakin vihjailisi vähän), mutta kattelee nyt.. :) 

 

Hyvää jo kauan sitten alkanutta vuotta 2010!