Nyt on aika sitten miettiä niitä uusia tavoitteita! Vasta pohtia niitä, jotta joskus saan uudet pitkäntähtäimen tavoitteet selviksi. 

Tavoitteet tähän mennessä ja niiden saavutus:

1. Kisauran aloittaminen heti kun kisaikä on täynnä (vaatii este ja tekniikka opin)
Esteoppi ja tekniikka kulkivat hiljalleen käsi kädessä. Milloin Yoyo karkaili minnekin esteelle tai veteli rallia vaan hauskuuden takia. Koskaan en kieltänyt vaan kannustin mahtavaa pikku kiituria. Lopua asiat opittiin ilon kautta ja uskaltauduttiin kisoihin. Myöhästyi kuukaudella juoksujen takia, mutta tavoite saavutettiin kuitenkin! 

2. Vuodessa kolmisiin (vaatii taitoa ja tekniikkaa sekä ohjaajalta että koiralta)
Yoyo aloitti kisauransa 7.10.07 Tampereella. Kakkosiin nousimme 4.7.08 ja tänä aikana tuli monesti todettua että podengon valinta agilitykoiraksi ei ollut mikään oikotie onneen. Muistan monetkin kisat kun Yoyo säntäili ties minne radalla ja vielä radan ulkopuolellakin ties minkä asian takia. Eräissä kisoissa Yoyo karkasi katsomoon nähtyään siellä mukavan pariskunnan. Rata olisi ollut nopea nolla ilman tätä mutkaa, mutta minkäs teet kun popo on popo. Onneksi kuuluttaja loi minuun toivoa kehumalla koiraa ja sanomalla että tällä parilla on vielä tulossa hieno tulevaisuus. Nousu ykkösistä kakkosiin kesti kauan ja olin varma ettei me vuodessa nousta kolmosiin. 
Kakkosista kolmosiin nousu ei kestänytkään sitten kauaa. 16.8.08 Kuopiossa kisasimme uuden kotiseuramme Hukka Putken kisoissa ja tienasimme kaksi Luvaa. Kisat jäivät monestakin syystä mieleen. Yoyo teki elämänsä hienoimman puomin kontaktin näissä kisoissa. Itse jäin kuin nalli kalliolle kun Yoyo oli jo hienossa 2on2off asennossa odottamassa vapautusta. Yleisö kertoi reaktiollaan miten hieno kontakti ja koko suoritus oli. Näissä kisoissa teimme kaksi nollaa Yoyon ja yhden nollan Stäbän kanssa. Stanley nousi hienosti rotunsa ensimmäisinä edustajana kolmosluokkaan! Lisäksi mieleen jäi ASBn artikkeli näistä kisoista, johon ihanat uudet seurakaverini olivat kirjoittaneet perus (hupu)-seuramerkinnän tilalle (ATTn lahja hupulle). Olin ihan otettu. 
Lopullinen nousu kolmosiin tapahtui 6.9 Hämeenlinnassa, joten tavoite saavutettiin! jopa hieman etuajassa;)

3. Osallistumisoikeus vuoden 2009 arvokisoihin (SM-kisat ja maajoukkuekarsinnat)
Tällöinhän vaaditut kriteerit olivat 7 nollaa, joista yksi piti olla tuplanolla molempiin kisoihin. Ensimmäinen nolla napattiin 15.11.08 Varkaudesta, jonka jälkeen keräsimme nollia tasaisesti. Keväällä vedimme Yoyon kanssa harjoitus karsinnat eli la 2kisaa RIMAlla ja su 3kisaa TSAUlla. Rimalla nappasimme hienosti tuplanollat, joten harjoituksethan alkoivat hyvin. Seuraavana päivänä triplat olivat todella lähellä, mutta saimme yhden nollan. Yhden radan pilasi radalle karkaava koira (tai oikeastaan huutava ohjaaja) ja toisen sitten oma hätiköinti. Loppu saldona kolme nollaa ja kaksi vitosta sekä ristiriitaiset tunteet - olisimme pystyneet viiteen nollaan saman viikonlopun aikana ilman tuota karannutta koiraa! Huoh, mutta toisaalta taas samaisissa kisoissa saimme seitsemänen nollan kasaan ja arvokisaoikeuden, joten isotavoite oli taas saavuteetu! Ennen arvokisoja kerasimme vielä kolme irto nollaa, joten nollasaldo oli yhteensä 11 kpl. 
15.11 Varps
6.12 Joa
17.1 ATT
17.1 ATT
28.2 RIMA
28.2. RIMA
1.3 TSAU
22.3 Hupu
22.3 Hupu
12.4 Lieto
3.5 Joa
 

4. SM-kisoissa finaaliradalle ja MM-karsinnoissa sunnutaille
Yoyolla oli juoksut hetkeä ennen arvokisarupeamaa, mutta normaalisti juoksuista ei ole tullut minkäänlaista jälkioireilua. Nyt tilanne näytti pahalta! Yoyosta tuli laiska, innoton ja perästävedettävä. Motivaatio piti kasvattaa takaisin äkkiä. Sehän ei tietenkään onnistunut. Ajoimme Tornioon näyttämään millainen märkä rätti podengoni oli. Olin niin pettynyt siihen miltä ulospäin näytimme, koska harva tunsi oikean menomme. Lopulta jäimme finaali paikasta kahden sijan päähän. Jos jossitellaan nyt niin normaali Yoyo olisi mennyt heittäen siltä karsinta radalta finaaliin. Tavoitetta ei siis saavutettu, mutta onneksi seura oli niin mahtavaa ettei tarvinut lähteä itkien kotiin. 
MM-karsinnoissa Yoyo toimi jo hiukan paremmin, mutta tulosta ei syntynyt. Yhtään kokonaista rataa ei juosto. Joten tätäkään ei saavutettu.. Ja ohjaaja menettämässä toivoaan. 

5. Arvokisaoikeus vuodelle 2010
Nyt kriteereihin lisättiin karsintojen osalta yksi nollavoitto. 
Ensimmäinen nolla SM-kisoihin tuli noin 20.6 TSAUn juhannuskisoista ja ensimmäinen karsitanolla 16.8 Kuopiosta omistakisoista. Loppuvuoden aikana nollia tippui tasaiseen tahtiin. Alkuvuodesta murtunut käsi sekoitti kisaamisen täysin, joten kevään kisaaminen jäi erittäin vähäiseksi. Kuitenkin kaikki nollat saatiin kasaan molempiin arvokisoihin kun ensimmäinen nolla voittokin saatiin Lieksasta 22.5. Tätä ennen olimme saaneet jo yhden ns. säälisertin 11.10 omista kisoista, joten AVA-kello oli lähtenyt käyntiin. Tavoite saavutettu!
20.6. TSAU
16.8 Hupu
29.8 EHKK
12.9 Varps
3.10 Mah
11.10 Hupu
7.11 Kajaani
7.11 Kajaani
23.1 Lieto
22.5 Lieksa
12.6 Hupu

6. Samat tavoitteet arvokisojen suhteen kuin edellisvuonnakin. 
Nyt koiran toiminta oli aivan huippua jo ennen arvokisojakin. Ainut huono asia oli rikkonainen kevät, mutta näillä eväillä mentiin. 
SM-kisat Vantaalla oli minulle hieno kokemus. Monille taitaville koirille ja huippu koirille Berglundin karsintarata oli aivan liian vaativa. Meille se oli kuin nyrkki silmään. Takaakiertoa takaakierron perään. Asenne kohdalleen ja menoksi. Muurin palikoiden tiputus aiheutti vitosen tulokseemme, mutta tällä vitskalla olimme 22. ja pääsimme finaaliradalle! Joten tavoite saavutettu. Finaalirata ei ollut omaa maatamme, mutta asenne oli kova - nyt tullaan ja näytetään mihin meistä on. Kaikki vaikeat kohdat (= eli suoraa juostava kaarre) menivät hyvin, mutta vitonen puomilta, koska ohjaaja ei osannut liikkua. Yhteistuloksella 15.60 sijoituimme 12sta!!!!! Wau!! Mikähän sijoitus olisi ollut nollilla ;)
Karsinnat eivät sujuneet yhtä hienosti, mutta paremmin ne sujuivat kuin edellis vuonna - saimme sentään juosta yhden kokonaisen radan. Kompastuskivemme olivat kepit molemmilla radaoilla. 

7. European Oppen joukkue
Tämä oli hieman äkkipikainen tavoite ja se näkyy tuloksessa. Pääsimme vasta varasijalle tähän joukkueeseen, mutta toisaalta hyvä ottaen huomioon kisojen olosuhteen. 

8. Aina takaraivossa elänyt tavoite ensimmäisestä AVA poposta
Luulin tämän olevan mahdoton haave. Vuonna 2009 olimme hiponeet voittoa useaan otteeseen, mutta pienet virheet tai ulkopuoliset häiriöt veivät meiltä voitot. Uusi sääntömuutos, joka mahdollisti säälisertin vastaan oton on ollut AVAutumisemme mahdollistaja. Ensimmäisen sertin saimme yllättäen 11.10 Hupun kisoissa, kun sijoituimme kolmanneksi. Se oli suuri riemun päivä! Olisimme toki pystyneet tuolla radalla parempaan, mutta sertin saimme silti. Se THE PÄIVÄ oli sitten tästä laskettua 12.10.2010. Seuraavan sertin saimme voitolla Lieksasta 22.5, jolloin paineet voitolle olivat kovat, koska halu karsintoihin pääsystä oli suuri. Voitto tuli, kun tuomari pyyhki jo antamansa kontaktivirheen Alta pois. Tästä opimme että oli hyvä että juoksin radan täydellä asenteella loppuun asti!
Lopullinen avautuminen tapahtui ensimmäisissä mahdollisissa kisoissa 16.10 Kajaanissa, joten tavoite saavutettu!!!

 

Tulevat tavoitteet:

1A. Arvokisaoikeus vuodelle 2010
Nollia kasassa tällä hetkellä viisi, johon sisältyy jo nollavoitta sekä tuplat.

1B. SM-kisoissa finaaliin

1C. MM-karsinnoissa sunnuntaille

2. European Open joukkueeseen haku
Kriteerit löytyvät täältä http://www.agilityliitto.fi/wordpress/?page_id=3014
Tämän hetkiset pisteet

8 x 3p.
2 x 5p.
2 x 4p.
1 x 3p.
0 x 2p.
1 x 1p.

yhteensä 46 p. (viime vuotiset pisteet olivat jotain 34 luokkaa muistaakseni ja vielä noita kisoja taitaa riittää tälle vuodelle)

3. Hyppyvalio
Vaikeampi valion arvo saavuttaa, mutta laitetaan se nyt tyon alle

4. Etenemän parantaminen
Tämän vuoden nollaratojen keskimääräinen etenemä on ollut 3,93. Tahdon nostaa meidän etenemän vakiosti siihen 4,00 ja ylemmäs. 

5. Harjoituskarsinnat kaudelle 2010-2011
Samanlainen rupeama tavoitteena kuin vuonna 2008

6. Tulos- ja nolla%tti kasvuun!!
Kukahan tätä ei haluaisi kasvattaa

Suuria haaveita ja unelmia, jota ei sanota ääneen!!

1. B-maajoukkue paikka

2. SM-kisasijoitus viidenparhaan joukkoon

3. MM-karsinnoissa sijoittuminen 10 parhaan joukkoon

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

(niin mahdottomalta ja kaukaiselta tuntuva tavoite että sijoitetaan se kauas myös fyysisesti

4. A-maajoukkue paikka