... olen selvinnyt kisojen pettymyksestä kiitos muutamien ihanien ihmisten, jotka ovat potkineet minua perseelle! Olette rakkaita

On selvää että minun ja Yoyon yhteistyö ei ole ollut viimeisten viikkojen aikana paras mahdollinen oman stressini takia. Kun yrittää saada kasan koulujuttuja ja opparin valmiiks tekemällä samalla työtä ja hoitamalla parisuhdetta ja seuran asioita on ymmärrettävää että jossain kohtaa se kohtautuu. Tällä kertaa Yoyo on huomaamatta jäänyt liian vähälle ja minua harmittaa se aivan vietävästi!! Nyt olen pyhittänyt jokaisesta päivästä ylimääräisen vähintään puolituntisen Yoyolle. Tämän aikana teemme jotain kivaa yhdessä: temppuja, aksaa, lenkkejä tai vaan raosutteluja kera hellittelyn ja selvä muutos on tapahtunut jo parissa päivässä yleisessä kotona olossa. Ei sitä vaan huomaa kun on liian lähellä ja harmittaa Yoyon puolesta.

Eilen käytiin sitten liitelemässä hallilla Kiiran ja Ninjan kanssa. Päivällä oli jo selvää että tyttö tarvitsisi kavereita rallaamaan kanssaan, joten päädyin ottamaan yhteyttä Kiiraan. Sovimme ralli ja liitely treenit Musti ja Mirri -areenalle. Aloitimme rallilenkillä ja tytöillä oli hauskaa! Ihan ihmettelen miten Yoyo on nyt rakastunut noihin shtlantilaisiin! 

Päivillä oli meille täälle kerraksi tällainen treeni suunniteltuna ja pidin sen houhevuudesta ja haastavuudesta.

Alun kokeilin ohjata molemmilta puolilta esteet 2-4. Keppien puoleinen reitti tuotti ongelmia esteen 4 kohdalla ja putkeen lähetyksessä. Jos oli vähääkään myöhässä Yoyo karkasi ansaputkeen ja oikein ajoitettunakin putkeen nro 5 lähetys oli kökkö. Puomin puolelta ohjaus oli ehdottomasti parempi! Kun Yoyo lähti hyppäämään estettä 4 pystyin jo ottamaan suunnan seuraavaa putkea kohti ja tyttö ei edes ajatellut ansa putkea. JA mikä IHMEELLISINTÄ Yoyo ei kieltänyt kertaakaan estettä 4, joten sain ajoituksen oikeaksi lähtöni suhteen. Hyvä minä!!! Putkeen 5 kunnon energinen lähetys (taidan nimetä tämän lähetyksen vaikka energia kädeksi, koska se kuvaa fiilistä ja liikettä todella hyvin), jonka jälkeen oli mahdollista layroidä (ärsyttävä sana kirjoittaa....) A-este. Hyvin onnistunut rytmitys oli tässä kohtaa edellytys hyvään Alle tuloon. Elikä kun koira irtoaa putkeen voi liikua rauhallisesti An vierustaa ja kun näkee koiran olevan kohta tulossa putkesta voi lähteä reippaampaan liikkeeseen, jotta koira näkee liikkeen tullessaan putkesta ulos.
Este nro 7 tarvitsi pienen haltuunoton ja vekkauksen, jotta koiran sai oikeaan putken päähän (ensimmäisellä kerralla Yoyo ampui väärään putken päähän... kröhöm...). Yoyolla valui useasti käännös esteiden 9 ja 10 välissä. Tähän käännökseen saatiin parannusta vekkaamalla esteelle 9, mutta piti olla tarkkana ettei tyttö lukenut ohjausta takaakierroksi. Este 11 ei ollut ongelma, mutta tuo keppi aloitus!!! Tämä on ehdottomasti Yoyolle vaikein keppikulma mitä voi olla olemassa!! Se on todettu aiemminkin. Noh eiköhän me juostu varmaan miljoona kertaa milloin kakkos väliin ja milloin ykkösvälistä kolmos väliin. Koin että omat linjani olivat hyvät (hartia ja jalka), mutta Yoyo tarvi voimakkaamman pyöristyksen tähän kulmaan mitä muille. (MUISTA TÄMÄ KISOISSA!) Ykkös välistä kolmoseen taipuminen on ratkaistavissa sillä että lähden liikkeelle vasta kun Yoyo on kääntynyt kakkosväliin oikein. Tuo pitkä selkä ja suht kova vauhti aiheuttaa ydessä ongelman että Yoyo ei ehdi jarruttamaan jä kääntämään kroppaansa niin kuin haluaisi.
Seuraavaksi on samanlainen layrointi kohta kuin samaan putkeen aikaisemmin. Kepeiltä ei tarvitse ottaa paljoa sivuetäisyyttä, koska ei ole mitään kiirettä putkelle ja lähetys on mahdotonta isolla etumatkalla. Taas energia käsi ja oikea rytmitys. Allla samanlainen rytmitys, jotta ohjaajan liike kertoo seuraavan suunnan ja käännökset.
Vitsi että oli hyvät treenit ja Kiirallakin rata onnistui hienosti. Lopuksi kaikki kolme tyttöä veti Yoyon johdolla hurjaa putkirallia, josta puuttui kokonaan aivot - kaksi shelttiä yhdestä päästä sisään, yksi popo toisesta ja kolme koiraa ulos samasta putken päästä. Hulluja mitä hulluja :)

Ai niin teimme treenien alussa vähän A treeniä, joka onnistui mallikkaasti. Se treeni sisälsi kolmen putken mittaisen putken, joka Yoyosta oli todella hasuka juostava :)

Kyllä se Yoyo on ihan huippu ja odottelemme innolla Pieksämäen kisoja joihin suuntaamme seuraavaksi.