16. elokuuta HuPu, Kuopio

Lähdin kisoihin aika huonolla asenteella, kun en olisi saanut kisoihin lähteä tulehtuneen akillesjänteen vuoksi. Noh, koirat vaikuttivat aika vilkkailta pitkän treenittömän kauden jälkeen. Ja olin aivan sitä mieltä ettei tästä mitään tule.

Ensimmäinen rata vaikutti erittäin mukavalta ja vauhdikkaalla. Kaikki kauhistelivat ja olivat hämmentyneitä, kun jouksin jo rataantutustumisessa ilman kenkiä. Yoyon vuoro oli ensimmäisenä (ihan ensimmmäisenä). Noh, vauhtia riitti liikaakin. Jouduin takaa ohjaamaan Yoyo (jota en yleensä harrasta siinä määrin). Koko rata sujui lähes nappiin: kontaktit otettiin erittäin hienosti jne. Pientä haparointia oli keppien alussa, kun vauhtia meinasi olla liikaa eikä taipuminen oikeaan väliin (tai oikeastaan väliin ollenkaan) meinannut onnistua. Onneksi linjat eivät menneet rikki ja näin erittäin hyvä rata ja erittäin hyvät tuuletukset joista palkintona nolla. Stanley starttasi samalle radalle hetken kuluttua. Itse en enää oikein muista mitä kaikkea radalla tapahtui, mutta keinulta ja kepeiltä taisi tulla virheitä 15 pisteen verran. Noh, palkintojen jaossa Yoyo nousi korkeimmalle korokkeelle!

Toisen radan vuoro oli hetken kuluttua. Rata oli taas Askomainen ja oli saman kaltainen kuin edellinen. Stanleyn vuoro oli tällä kertaa ensiksi. Rata sujui vauhdikkaammin kuin edellinen ja vaikea renkaalle tulo onnistui mainiosti. Sitten piti vielä jännitellä onnistuuko kepit ja kontaktit (poika nimittäin oli hyppinyt puomin kontakteja lähiaikoina), mutta kaikki onnistui. Välissä toisen nollan teki oma ryhmäläiseni sheltti "Miska" ja muista tuloksista minulla ei ollutkaan tietoa eikä välitulolsia näkynyt missään. Yoyo starttasi viimeisenä radalle ja jännitys oli käsin kosketeltavaa, kun en ollut varma Stanleyn sijoituksesta (jolla oli siis viimeinen nolla tarjoolla ja menolippu kolmosiin tiedossa), kun tästä mainitsi seurakavereille niin he ottivat selville että Stanley oli toisena, joten sain ihan rauhassa yrittää Yoyon kanssa parhaani. Rata sujui vielä paremmin kuin edellinen ja taas tuloksena nolla. Palkinnoilla oltiin sitten kaikki kolme 1. Yoyo, 2. Miska, 3. Stanley ja näin ollen suuret juhlat pystyyn Stanlöey nousi kolmosiin. Ei ollut riemulla rajaa ja itkukin meinasi päästä.