"Treenien tavoitteet Stanley
- kepit kuntoon eli itsenäinen varma suoritus
- renkaan varma suorittaminen
- tärkeimpänä motivaation ylläpito´"¨

*Motivaation ylläpito on nyt ollut hyvällä mallilla. Alkoi tuntua että pojan vauhti alkaa hiipua niin otettiin heti tauko käyttöön. Ennen taukoa motivaatiossa oli huomattava kasvu ja yhteistyö toimi erittäin saumattomasti. Stanley alkoi irrota ja tehdä myös itsenäistä työskentelyä
*Keppien tilanne alkaa koko ajan kohentua. Joskaan en tiedä täysin mikä se nyt on kun ei olla treenattu. Treeneissä pieni rytmitys apu jalalla ja apu ohjaaja ovat saaneet jopa huiman vauhdin pojan menoon. En edes meinannut uskoa että sellaista vauhtia pojalta löytyy. Kisojen osalta kepit vähän mättää. Suoritus on hyvä kun oikea väli löytyy, mutta vaikeaa on juuri tämä oikean välin löytäminen ja vauhdin ylläpito. Mutta eiköhän tämä tästä lähde sutjiintumaan.
*Rengas.......... Niin no tämä on vaiheessa. Täysin vaiheessa. Mutta työstö alkaa kun alamme taas treenaamaan.
-> tuntuu siltä että nämä tavoitteet on saavutettavissa tänä vuonna, koska ollaan vasta vuoden alussa :)

 

"Treenien tavoitteet Yoyo
- keppeille lähetys eri kulmista varmemmaksi
- rutiinin ja varmuuden löytäminen
- radan lukutaidon kehittäminen
- vauhti + varmuus
- häiriötekijöiden kestävyys"

*Keppi treeniä ollaan tehty ja sujuvat hyvin. Joskin huomattiin puutteellinen alue viime treeneissä, kun Yoyo ei kestänyt voimakasta kääntöliikettä minun kropasta vaan tällöin hakeutui aloituksen väärälle puolelle (toki keppien vieressä oli putki). Omaa malttia tarvittaisiin ohjaajan puolelta lisää.
*Rutiinia ja varmuutta ollaan treenattu ei sen erikoisemmin kun perus treenillä, jossa vahvistan oikeita suorituksia. Varmuudessa mättää nyt ensimmäisen radan osalta, kun Yoyo tuntuu käymään ylikierroksilla ja tekee silloin tällöin sitä sun tätä eikä keskity täysillä tekemiseen. Toki tulee muistaa että Yoyo täyttää vasta kolme ja on erittäin nuori ja epäkypsä vielä.
*Radanlukutaidon kehittäminen. Tämähän lisääntyy rutiinin ja treenin kautta. Yoyon kanssa olen myös koittanut tehdä ohjauksellisesti ratkaisuja, jolloin Yoyon on luettava myös omatoimisesti rataa omasta sijoittumisestani johtuen. Selvästi tämä taito alkaa harjaantua. Toki tämän eteen pitäisi tehdä vielä lisä työtä ja antaa ajan kulua että olisin tyytyväinen. Täytyy varmaan koittaa tehdä enemmän ohjauksellisia ratkaisuja, joita olen katsoessani omaksunut LAWin ohjaajilta.
*Vauhti+varmuus. Tällä olen lähtenyt hakemaan sitä että kovassakin vauhsissa Yoyo suorittaa varmasti. Tämähän alkaa siittä että koiralle kasvatetaan vauhtia hiljalleen ja tehdään rutiinin omaisia treenejä, jotta perus jutut onnistuu missä tahansa vauhdissa. Tämä on meillä työn alla enkä sitä enempää nyt kommentoi.
*Häiriötekijöiden kestävyys. Tätä ei olla oikeastaan paljoakaan treenattu, mutta treeni alkaa varmaankin kuukauden sisään. Siittä lisää siis myöhemmin.
-> Yoyon tavoitteet ovat suurilta osin pitkällä aika kaarella kehittyviä, mutta tarkoitus on saada niitä tällä kaudella vietyä jo uudelle tasolle. Toki mikään ei korvaa kokemuksen tuottamaa taitoa!

"Treenien ja kisojen tavoiteet Essi
- oppia tuntemaan paremmin koirat ja niiden toimivuus radoilla
- ohjauskuvioiden rutinointi: jaakotus, saksalainen, pakkovalssi...
- kisarutiini
- jännittämisen hallinta kisoissa
- käsien korkeus alemmaksi
- liikkuvuuden parantaminen joogan avulla
- paineen sietokyvyn parantaminen "

*Omien koirien tuntemista ollen kehittänyt ihan tarkailulla koti ympäristössä sekä agility ympäristössä. Tähän hyvä lisä olisi videokamera, mutta sitä en valitettavasti omista niin en voi sitä apuna käyttää. Apuna käytän ulkopuolisia kouluttajia ja seurakavereita (ja muita agilitaajia), joiden kommentteja kuuntelen tarkkaan ja poimin sieltä ne tärkeät pointit ja pohdittavat asiat. Juuri viikonloppuna tajusin ensinnäkin mistä ensimmäisen radan ensimmäinen virhe tuli ja mistä seuraavat virheet tulivat: koira jäi selän taakse ja se HALUAA MIELLYTTÄÄ! Helppoa jos sen tajuaisi.
*Ohjauskuvioiden rutinointia olen työstänyt kokeilemalla uusia kuvioita rohkeasti rataympäristössä. Saksalaisesta olen jo saanut meille toimivan ohjauskuvion ja uutena olen opetellut erään HuPiJa treenin innoittamana takaa kierron, jossa Yoyo kiertää esteen taakse minun ja esteen välistä ja hyppää lähelle siivekettä jonka on kiertänyt. Jaakotus on todettu meille sopimattomaksi ohjauskuvioksi suurimmassa osissa tilanteissa, koska Yoyo reagoi siihen liian voimakkaasti eikä hyppää esteen yli vaan kääntyy ennen sitä. Nyt opettelun elle otetaan tou siivekeen ympäri kääntäminen, koska ei sitä tiedä koska tätä taitoa tarvitaan (varmaan opetan tähän käskyn, jotta se olisi helpompi minulle ja koiralle).
*Kuten kisakalenterista näkyy niin rutiinia haetaan kisaamalla. Tähän pitäisi vielä liittää rutiineja joita tekisin kisapaikalla auttaakseni  fyysistä ja psyykistä valmistautumista ja palautumista.
*Jännityksen hallinta on edistynyt kisaamalla ja luottamuksen kasvusta koiriin
*Paineen sietokyky on vielä alakynnessä tietyissä tilanteissa, mutta sitä ollaan saatu hallintaan keskittymisen avulla.

"Kisalliset tavoitteet
- kisa rutiinin löytäminen
*- sm ja mm- karsinta nollat kasaan Yoyolle
     -> osallistuminen sm-kisoihin ja mm-karsintoihin molempien koirien kanssa
               ->sm-kisoissa pääseminen finaali radalle ja mm-karsinnoissa pisteille
                 pääseminen (tokihan jo näihin karkeloihin pääseminen podengon kanssa on
                 lotto voitto!!!)
- Yoyolle ava-kello käyntiin (Stanleylle tämä tavoite jätetään vuoteen 2010, toki en pahastu jos se lähtee jo aiemmin käymään)
- B-maajoukkue näyttökisoissa menestyminen pisteille."

*Stanleyn kanssa ollaan jo kuopattu osallistuminen ainakin MM-karsintoihin ja harkinnassa on vielä jättää tämän vuoden SM-kisat ihan taidollisten puutteiden takia väliin. Koska näen ettei ole järkeä vielä mennä näin kesken eräisen koiran kanssa noihin karkeloihin. Vuonna 2010 sitten! Yoyon kanssa ollaan menossa molempiin, jos vain nollat tulevat kasaan. Haluan mitata missä menemme tällä hetkellä ja mitä pitää vielä parantaa. Mielestäni meillä ei kuitenkaan vielä ole valmiuksia esimerkiksi A-maajoukkueeseen, jos niin kummasti kävisi että niinkin hyvää menestystä tulisi. Näillä haemme kokemusta tulevaisuutta varten.
*AVA-kellon käynnistäminen on jo monesti ollut lähellä, mutta sitten suoritus on kaatunut johonkin pieneen virheeseen. Tästä emme ota suurempia paineita, mutta tämä on tavoite!
*Koska en koe että olemme valmiita A-maajoukkueeseen niin haen B-maajoukkueeseen (eli kisataan niitä pistekisoja). Täältä haluan kartuttaa tieto-taitoamme ja saada huippuvalmennusta sekä mahdoliset valmiudet A-maajoukkue edustukseen (joo tämä on siis pitkällä tähtäimellä meidän tavoite, jota en vielä ääneen sano;)).

*Lisälsi olis tarkoitus lähteä toteuttamaan itselleen kunto-ohjelmaa, jonka kautta saan itselleni paremmat fyysiset valmiusdet tulevia koitoksia varten. Olen lähtenyt etsimään tietoa juoksutekniikoista ja ketteryysharjoitteista. Toki jooga on jo osa tätä projektia. Joogan avulla saan parempaa keskittymistä ja tietoisuutta kropastani.
*Ruokailutottumusten muuttaminenkin on ollut miellessä ja projektia on aloitettettu hiljalleen, koska en vamraan pysty yht'äkkiseen muutokseen tällä saralla. Karkin syönti on koitettu vähentään minimiin ja kasvisten ja kalan määrää ollaan kasvatettu. Ruokaympyrää ollaan koitettu noudattaa. :) Saa nähdämiten käy.

Tässä tämän hetkiset pohdintani <3 Katsotaan miten niiden käy.