Olimme sunnuntaina kisailemassa Hukka Putken omissa kisoissa Yoyon kanssa kolmen startin verran. Stanley oli mukana kannustamassa:)

Aamun piti alkaa kellon soidessa 7.30, mutta ei! Heräsin jo kuuden tienoilla(sitä se talven käytetty sarastelamppu tekee). Noh, suuntasimme kohti TT-teamin kotia vähän jälkeen kahdeksan ja täältä suuntasimme kisapaikalle.
Luokka järjestys oli poikkeuksellisesti maxi-mini-medi ja saimme siis kisapaikalla seurata kuinka maxit suorittivat radan ennen meitä.

Rata 1.
Ensimmäinen rata oli mukava perus agilityrata ilman mitään suurempia kikkailuja. Monelle radalla tuotti ongelmaa slaalomit!!! Olin aika ihmeissään, koska ne pitäisi kuulua agility ohjaajan ja koiran perus osaamiseen, koska sen sovelluksia on paljon radoilla. Alun kohtaan oli kaksi vaihtoehtoa suorittaa. Minä valitsin sen joka tuntuiitselleen luontevammalta tällä kertaa, mutta toisaalta nyt pitäisi alkaa miettiä kumpi olisi ollut nopeampi (eli luultavasti tämä toinen reitti, mutta tämän ohjaus on vielä treenissä minulla, koska se ei tunnu luontevalta). Noh suunnitelmat muuttuivat myös muurin kohdalla, koska tuntui sillä hetkellä että suunnitelmani ei olisi toiminut. Moni ohjaaja mokasi tässä kohtaa kun koiran liike ja linja oli jo toiseen suunttan, mutta ohjaaja ei osanut lukea tilannetta ja väkisin koitti saada koiran toista kautta´, josta moni sai hyllyn (jopa kokeneemmat ohjaajat). Yoyolla onnistui slaalomit ihan mallikelpoisesti, joskin hieman ensimmäinen väli venyi. Mutta olemme treenanneet näitä slaalomeita niin paljon, että niiden pitäisi toimia.
Maaliin saavuimme tuloksella 0 ja aika -8,48, joka oikeutti viidenteen sijaan. Noh tuossahan tulikin aika hyvin selville mistä olisi saanut nipistettyä aikaa.

Rata2.
Tämäkin rata oli aikalailla perus rata samoin elementein kuin edellinen rata. Alussa oli mahtava suora: hyppy, pituus, A, putki ja hyppy, jonka sai tykittää täysillä! Tämän jälkeen noin 90 asteen käännös kepeille. Kepeiltä suunnattiin taas slaalomeille, joissa tällä kertaa tuli vähemmän virheitä kuin edellisessä. Loppua en oikeen osaa kuvailla, mutta se oli radan helmi ja haaste, jossa suurin osa hyllyistä tuli (koitan saada ratapiirrustukset tänne).
Sitten Yoyon suoritukseen, joka oli vielä mallikelpoisempaa kuin ensimmäinen rata ja työ oli tarkempaa. Tuloksena 0, aika -8,84 ja sijoitus kolmas! Hieno tyttö.

Rata 3.
Kolmas rata oli sitten hyppyrata ja kinkkisempi kuin kaksi ensimmäistä. Tämä ratakin tarvitsisi ratapiirustuksen, jotta siittä saisi selvää. (Minäpä teen ne mahdollisimman pian:)) Tällä radalla sitten sössittiin keppien aloitus kahteen otteeseen, mutta muuten oli taas mahtavaa menoa. Tuloksena 10 ja aika oli vieläpä alitus aika! Hitsi kun mieityttää nyt että miten hyvä aika olisi puhtaalla radalla tullut, koska kepeillä meni runsaasti aikaa!

Tästä on taas hyvä jatkaa treenaamista kohti tulevia kisoja ja etenkin niitä arvokisoja! Seuraavat kisat ovatkin sitten epäviralliset maajoukkue kisat Turussa :)