Eilen tuli Yoyon kisakirje TOKO KISOIHIN!!! Omistaja saa täällä vähän väliä pieniä paniikki kohtauksia ja kiroaa sitä päivää kun keksi ilmoittaa koiran noihin kisoihin. Treenaaminen on ollut vähän sitä sun tätä, kun laji ei sinäänsä niin kiinnosta ja periaatteessahan tuo tyttönen osaa kaikki liikkeet, mutta käytäntö on sitten eri asia.

Tässä pientä pohdintaa liikeistämme:

  • Luoksepäästävyys: Pitäisi onnistua mallikaasti. Tätä koitetaan vielä harjoitlla että Yoyo ei lähde vastaan tai peruuttele.  
  • Paikalla makaaminen (2 minuuttia): Pelkään suuresti että Yoyo lähtee ryömimään kohti ja ettei mene maahan ekalla käskylllä. En oikeen tiedä pitäisikö minun katsoa liikkeen aikana koiraan vai koiran yli, jotta liike sujuisi hyvin.
  • Seuraaminen kytkettynä: Ei ole niin tiivis kun voisi olla. Epäilen myös että Yoyo edistää ja jotkut istumiset voi tulla viiveellä.
  • Seuraaminen taluttimetta: Samat kuin edellä, mutta suurin pelko on että tulee HEPULI!!!
  • Maahanmeno seuraamisen yhteydessä: Teoriassa onnistuu, mutta käytännössä on ollut vaihtelevasti onkelmia varsinkin kun koira on kierroksilla
  • Luoksetulo: Tätä en pelkää :) Tämä hipoo mielestäni meillä täydellisyyttä: vauhti ja tiiviys 
  • Seisominen seuraamisen yhteydessä: Voipi olla että koira menee maahan.
  • Estehyppy: Tätä treenattu minimaalisen vähän, mutta niillä kerroilla on sujunut hyvin, kun ollaan treenattu. Pitäähän sen agikoiran osata hypätä. Epäilen että joudun käyttämään kaksois käskyä ja sitten se paikallaan pysyminen!?!
  • Kokonaisvaikutus: Hyvänä päivänä hyvä ´- huonona huono :)

Ei voi sanoa kun että toivon parasta ja pelkään pahinta!

Yoyo edustaa podengoja labbiksen, sprinkun, belkkarin, sekarotuisen, kultsun, kahden collien, rhoden, walesin ja sakemannin joukossa.

 

 

Niih ja taisin A-SERTI filiksissäni unohtaa viimeksi raportoida makkarajuoksuista jossa käytiin viime lauantaina. Yoyohan oli aivan innoissaan kun näki että pääsee juoksemaan vieheen perään. Rata oli mielestin (tietämätön mistään) näin aloittelijalle suht raskas. Alussa hanatettiin täysillä suoraa suht tasaisessa maastossa ja tämän jälkeen mutkitellen loivaa ylämäkeä ylös.

Yoyo kävi aika kuumana vieheen perään ja huusi kuten tavaksi on tullut vieheen perään kun muut meni (ja kun viehettä tuotiin). Kuvaaja sitten kyselikin että huutaako koira juostessaan ja minä tätä en tiennyt 100% varmuudella, mutta nythän se sitten selviää. -Huutaahan se ;) Kovalla rähinällä lähti juoksemaan viehettä kiinni. Juoksi tasaisen osuuden hyvin, mutta hieman hyytyi ylämäessä ymmärrettävästi, koska tällaista treeniä ei olla harjoiteltu yhtään ja vaatii kuitenkin paljon enemmän kestävyyttä ja täydessä vauhdissa toimimista kuin agi. Lopussa olisi saanut tappaa paremmin viehettä, mutta eihän sellainen iso muovikasa houkuta pikkuista podea tappamaan. Mahtavaa oli ja koiralla oli todella hauskaa! Tätä tehdään nyt sitten silloin sun tällöin ja katsotaan ei me varmaan kisoihin kisoihin koskaan mennä, mutta mistäpä sitä tietää. Saattiin muuten erikoismaininta hienosta ajohaukusta.

Sitten vielä päästiin talveksi Tiian valmennusrinkiin eli lisä treenit kerran neljässä viikossa! Tavoitteena edelleen se 3-4 sek ajasta pois!

 

 

Niin ja