Aloitetaan aikajärjestyksessä  (ja pidetään samalla jännitystä yllä ;)) eli Mikkelin viikonloppu.

Suuntasimme popojen kanssa Mikkeliin kouluttelemaan KooKoo99lle. Lauantaina oli kaksi ryhmää koirakoita. Ensimmäisessä aloittelevempi ja jälkimmäisessä sitten vanhan kunnon "ryhmärämä" (josta ei taida koskaan päästä eroon ;) -en mie teistä halua eroon..!). Kieputettiin sitten erästä Mujusen radan inspiroimaa putkihässäkkää, jossa tärkeintä oli omat linjat ja rytmitys. Lauantaina Yoyo pääsi rallaamaan seltti Goan kanssa pellolle (ja Sohvikin siinä aina välillä yhtyi leikkiin). Että tytöillä oli kivaa! Ilta oltiin Sitten Sohvin ja Tarjan luona (Kiitos Tarja!). Stani oli erittäin onnellinen kun sai viettää aikaansa Tarjan miehen kanssa samassa nojatuolissa (meidän poika tykkää nääs miehistä).

Sunnuntai aamusta sitten herättiin kouluttamaan tuoreita kolmosluokkalaisia ja tämän päivän teema heille oli rataantutustuminen ja radalla ohjaajan rytmitys (taas). Seuraava ryhmä oli viikon kohokohta KERRYT (Sohvi, Liinu, Vilma ja Selma -joista Vilma meidän Reetta-mummon lapsen lapsi). Hitsin mahtava asenne oli kaikilla ja oli mahtavaa kouluttaa rotua, jonka pääkopan tuntee täysin -tietää mitä voi ja mitä ei voi tehdä. Moni koirakko oli kehittynyt viime näkemältä ja varmaan jokaiselle jäi paljon pohdittavaa ja opittavaa kotiin vietäväksi. Odotan jo innolla seuraavia treenejä teidän kanssa!!

Kerryjen omistajat rataan tutustumassa.

Ohjeita parempaan suorittamiseen (kerrankin onnistunut otos, kun en hölöttele ;)) Taitaa kerryista olla Selma juuri vuorossa -vai Vilma?!?

Maanantai olikin sitten lepopäivä eikä oikeen tehty mitäää, koska viikonloppu oli täynnä toimintaa ja loppu viikollekin oli actioni vaikka muille jakaa.

Tiistaina oli ensimmäinen Vitikaisen Tiian valmennus, johon pääsimme viikon etuajassa, kun vaihdoimme paikkaa toisen koirakon kanssa. Rata oli suunniteltu makseja silmällä pitäen, mutta ei se menoa haitannut. Voin kyllä sanoa että oma suoritus meni lopulta aivan penkin alle (-tästähän oppii parhaiten ;)). Noh saatiin sitten Tiialta palaute, jonka olen itse tiedostanut jossain takaraivossa, mutta siittä KUKAAN ei ole minulle aikoihin sanonut ääneen: rytmitykseni on aivan PERSEESTÄ!!!(okei ei ehkä noilla sanoilla, mutta...) Noh, tätä lähdetään nyt sitten korjaamaan! (3-4 sek ajasta pois :P)

Keskiviikkona treenailtiin koulutusryhmäni kanssa rataantutustumista/muistamista, joka ei oikeesti olekkaan niin helppoa, mutta joka vaikuttaa suurelta osin radan suorittamiseen.

Torstaina treenattiin Yoyon kanssa omatoimiryhmässämme: takanaleikkauksia. Ihan kivasti meni, mutta jotain jäi vielä hampaankoloon (Yoyo bongaili ihmeelisiä omia esteitä). Eli treeniä treeniä treeniä. Tyytyväinen olen 90 asteen avokulmiimme, jotka taisivat onnistua  99% oikein kovasta vauhdista! Jes!! Lisäksi kävimme päivällä hakemassa Ylla ekinokokkoosi pistos Riikaa varten ja kierretiin kolmessa eläinkaupasa etsimässä BOT loimea sitä löytämättä. Kävelyä taisikin tulla se reipa kolme tuntia (joka tuntuu edelleen jaloissa, koska kengät ei ollut parhaat ja suurin osa lenkistä tehtiin asfaltilla)

Perjantana oli lepopäivä treenaamisen osalta ja kävimme ostamassa uuden boksin pikku Atlaksen tilalle, josta poika niin näppärästi murtautuu ulos.

Sitten se aamu jota olen kauhulla odottanut eli 24.10 lauantai ja tokokoe Pieksämäellä! Junalla ja jalan mentiin ja perille löydettiin, mutta ei tämä neiti meinannut rauhoittua junassa ollenkaan vaan pyöri ja hyöri kun mikäkin hyrrä. ;) Kisapaikalle päästyäni Stani tuotti minulle harmaita hiuksia itkeskelemällä äänekkäästi kopassa (muutenkin hermo kireellä jännityksestä).
Yoyo keksi sitten ulkona ettei halua mennä maahan mun sivulla jostain kumman syystä (varmaan liian kylmä maa rinsessalle), joten jännitys iski kovemmin. Mutta päätin että pakko vaan mennä ja tehdä parhaansa luottaen koiraan!

Sitten selostus itse suorituksesta:

Luoksepäästävyys 10: nousi tervehtimään tuomaria varoen
Paikallaan makuuu 0: Jouduin antamaan kaksi käskyä maahan menoon. Kävelin määrätietoisesti paikalleni ja käännyin huomaten että Yoyo oli jossain istunnan ja maahan menon välillä. Sitten tyttö nousi istumaan, meni maahan, nousi seisomaan, käveli epävarmasti pari askelta, kävi hienosti maahan ja palatessani nousi istumaan ennen kuin pääsin kohdalle. Meille onnekaasti olimme toisen ryhmän ekoja, joten Yoyon vieressä ei ollut kuin yksi koira.
Seuraaminen kytkettynä 7:Perusasennot jäi tekemättä joka ikinen kerta loppuun asti -kylmän maan takia(?) ja epävarmuuden takia.
Seuraaminen vapaana6½:j ätätti ja sama perusasennon puuttuminen. Saatiin tuomarilta muutama hyvä neuvo
Liikeestä maahan 6: meni maahan, mutta nousi mitä edemmäs menin. (alussa hässäkkää saada koira kuuntelemaan hallin ihmeitten keskellä)
luoksetul 10: meidän bravuri ehdottomasti ja meni aivan nappiin :)

liikkeestä seiso 9: hienosti pysähty kuin seinään. Taisi perusasennossa tai seuraamisessa olla häikkä hieman.
hyppy 7: lähti ensin katsastamaan viereen jätetyt laudat (ei onneksi mennyt hyppylinjan ohi) Sen jälkeen hyppäsi vallan mainiosti eikä tarvinnut edes toista käskyä! :)
Kokonaisvaikutelma 7½: noh en mäkään ois enempää antanut ;)

Yhteispisteet 131½ ALO3

Olen erittäin tyytyväinen, koska nämähän olivat vasta ensimmäiset tokokisamme ja lisää on varmasti tulossa! Nyt ymmärrän mikä tuossa lajissa viehättää ja katsotaan hurahdanko enemmissä määrin myös tuohon maailmaan. Ensi keväänä taidetaan sitten nähdä entistä ehompi tokopopo tokokokeissa!!!! Ja tavoite edelleen se TK1.

Tiinan piti tulla katsomaan Yoyon suoritus, mutta myöhästyi juuri. En oikeen itsekkään osannut arvioida aikataulua, joka meni todella ripeästi. Noh saivatpahan pennut automatkan ja minä nähdä syötävään suloisia pentuja ;)

Tänään mennään vielä treenaamaan agia ja huomenna pidetään lepopäivä!