Eilen lauantaina suunnattiin koko poppoolla Kajaaniin Mikan ja MIkon kyydillä. Eka rata oli Räsäsen agility rata. Alku oli takaakierto, jota harjoiteltiin just maanantaina (ja koulutin samaa alkua keskiviikkona ja perjantaina). An jälkeen olisi ollut parempi toinen ohjauskuvio, mutta varmistelin oikean putken pään, joten matkaa tuli enemmän. Hieno 90 asteen avoin keppikulma! Wau! Vielä neljä takaakiertoa (tais olla taas päivän sana). Toiseksi viimeinen este oli muuri johon tultiin putkelta. Yoyo meni muurin ohi ja tästä vitonen.

Sitten odoteltiin seuraavaa rataa ja lenkitettiin koirat. Päätettiin toteuttaa KEKOA lämmittely seuraavalle radalle, joten hölkkäsimme (ja kävelimme reippaasti) Mikan kanssa kentän taka osaa ympäri. Lisäksi teimme sivuttain juoksua ja takaperinjuoksu-spurtteja. Kunnon venyttely ja rataan tutustumaan. Hiton hyv'ältä tuntui! Jalka nousi keve'mmin -huomattavasti! Radan alun tekin toisin kuin muut, koska Yoyo on vahva takaakiertäjä ja ohjaaja on pakkovalssivammainen. Siis valintani oli backlapp, johon olen nyt ihastunut totaalisesti. Kepeille sain koiran hienosti, kun takaaleikkasin hypyllä ennen. Lopussa otettiin takaakierto ja sylkkäri ja onnistuivat mahtavasti. Lean sanoja lainatakseni tyylikäs rata! Tästä palkintona nolla ja sijoitus 4s (joka olisi sähkösellä ajan otolla voinut olla jopa toinen tai kolmas.... pitäis kieltää se että käsiajanotto on ykkönen).

Viimeinen rata oli hyppis ja profiililtaan todella helppo ja juostava lähes ykkös luokan rata, joten tupla oli nyt tarjoolla. Mietin alkuun riskeeravampaa ohjausta, mutta päätin varmistella nollan ja ottaa ilman jaakotusta alun. Yoyolla radalla mahtava draivi ja itsestään tuntu toisi hyvälle ja kevyelle juosta vaikka loppusuorakin oli kentän päästä päähän! On tosiaan auttanut tuo KEKOA ei voi muuta sanoa!

Nyt on sitten tuplat taskussa ja SM-nollat kasassa. Eikun voittoa metsästämään MM-karsintoja varten.

 

Ai niin ja kuten tapanani on ollut niin Mikan ja MIkon tulokset: yliaika nolla, vitonen ja nolla! Hienosti toimiva koira oli tänään Mikalla! Kiitos mahtavasta reissusta!!