Ehkä tähän astisista koulutuspäivistä yksi parhaimmista ikinä oli viime lauantaina. Siittä kertoo se että heräsin ensimmäisen kerran hieman ennen kuutta ja lopullisesti pomppasin ylös klo 8.00 vaikka kello oli soimassa vasta 10.00! Noh siinä sitten tein aamu toimia ja kaikkea muuta siinä ohella. Sitten huomasin että kello oli jo paljon ja minun oli lähdettävä että ehtisin rauhassa suunnata rautatieasemalle. Pääsin asemalle ja huomasin että kello oli vasta KYMENEN!!! Mitä hittoa?!!? Minun piti olla asemalla 11.00. Noh ei se sitten auttanut kun ootella intoa puhkuen.

VR kuljetti meidät etuajassa Pieksämäelle, jossa Tarja ja Sanni olivat meitä vastassa. Suunta kohti hallia ja odottelemaan loppua porukkaa -lenkkeilyä ja radan rakentamista. Treeni porukkaan kuuluivat: Tarja & Sohvi, Sanni & Yoga ja Goa, Kirsi & Caros, Paula & Nana, Riikka & Selma (ja pieni kerry vauvanen <3) sekä eräs JATilainen, jonka nimeä en muista ja hänen koiransa Kiila. Huippu porukka!

Radasta tuli aikast mukavan haastava vaikka itse sanonkin. Rata aloitettiin joko niistosokkarilla, pakkovalssilla, merkkauksella tai saksalaisella - riippuen siittä mikä kenellekin oli haastavin. Kontaktin jälkeen persjättö ja nopealla temmolla tekemmään niisto seuraavalle esteelle. Irtoamista putkiin - merkkaus, saksalainen/pakkovalssi ja sylkkäri tai valssi kepeille. Siinä ensimmäinen pätkä. Tässä huomattiin miten tärkeä on oikea aikainen kääntäminen sekä se että koiran kannattaisi oikeasti osata kontakti kunnolla. jotta jatkon sijoittuminen helpottuu. Markkaus tuli kaikille uutena asiana, jota kotona tuulee sitten harjoitella aktiivisesti. Saksalaista opeteltiin tekemään napa oikeaan suuntaan ja lähellä estettä -palkkaus oikeaksi. Niin ja luottoa kepeille!

Seuraava pätkä jaakko, niistosokkari, niistosokkari, niistosokkari ja tykitystä. Jos tällä pätkällä ei niistosokkaria tullut treenattua niin ei sitten missään. Kolme, joista kaikki oppivat suoriutumaan hienosti, kunhan ajatuksella käytiin käsien ja jalkojen suuntia ja liikkeitä sekä ajoituksia läpi. Jokainen koira saatiin kääntymään siistillä ja pienellä kaarteella - jopa yllättävän hyvin taipuivat ihanat kerrytytöt (ja ohjaajat ;))!

Lopuksi jokainen sai kokeilla radan kokonaisuutena. Kaikki 25 estettä -ja huomasi ettei ylipitkää oltu tehty, kun keskittyminen herpaantui monella lopussa. Jännimmät tapaukset sössivät alun, mutta saivat viimeiselle kymmenelle esteelle loistosuoritukset!

Loisto päivä ja loistavaa palautettakin tuli että kouluttaja on ollut niin fiiliksissä monta päivää! Arvasin että tuossa seurassa aina piristyy. Hitto kun voitais nähdä vähintään kerran viikkoon! Ai niin.. Otinhan minä Yoyollakin vähän tuota irtoaminen putkeen - merkkaus - pakkovalssi - valssi - keppit kohtaa ja aivan loistavasti meni!! Ihan todella hyvä. Ehkä kolmen tunnin odottelulla oli oma osansa koiran intoon,  mutta kuitenkin.

Tänään sitten Tiian valmennus, keskiviikkona kouluttamaan, torstaina treenit ja sitten sunnuntaina kisat Lappeenrannassa ja hyvää popo seuraa!