Aloitetaan perjantaista ja matkasta.

 

VRn voi AINA luottaa: juna on AINA MYÖHÄSSÄ!! Oltiin sittwn noin 40 minuuttia myöhässä ja Bonon ilmoittatumisse ei pitänyt olla mitään onkelmaa, mutta taisi vähän olla. Lopulta molemmat koirat ilmoitettu ja rataantutustumiset edessä.

Perjantain agirata oli tarkoitus suorittaa ainoastaan lainakoira vehter Bonon kanssa. Siittä tulikin aikamoinen BO-SHOW! Räksytettiin, kaarratettiin, juostiin ohi keinun, lennettiin muut kontaktit ja juostiin monta kertaa sama väärä putki. Hauskaa oli ihan oikeasti ja koira nautti täydellä sydämmellä!!

Samaan aikaan toisella radalla oli kahden koirakon jälkeen Yoyon ja minun vuoro vääntää hyppis läpi ja niinpä super nopsa koiran vaihto ja pään kasaus ja kohti seuraavaa rataa. Rata alkoi ihan kivasti, mutta esteen kuusi eli muurin Yoyo kierrätti ja kaarratti kaukaa. Loppu rata painettiin raivolla ja saavuttiin maaliin tuon vitskan kera, johon olin ihan tyytyväinen.

Tuuntien odottelun jälkeen oli Bonon ja minun vuoro suorittaa sama rata. Bono kävi kuumana ja ahneuksissaan vähän nappasi sormestani makkaran sijaan joten verissä sormin radalle :D Karsinat oli Bonon omaa showta : wouh, wouh wouh. Moni tunnistikin Bonon juurikin tästä haukusta. Bonon omistaja asetti hieman paineita, koska rata oli juuri Bonolle sopiva rata, josta pitäisi saada tulos..
Hieman lähtö ongelmainen vehter pysyi yllättävän hienosti lähdössä ja sain hieman miettiä mihin asetuin. Esteet 1-3 meni vähän pyllistellen ja pöllistellen, kun en oikeen osannut kääntää koiraa. Sitten aloitettiin kunnon tykitys ja jalkani toimivat mahtavasti vieden meitä hienosti eteen päin. Yksi kaarre hieman epäonnistui kuten myös loppu, mutta radalta saavuttiin puhtaalla suorituksella, joka kuitenkin sisälsi vähän yliaikaa. Fiilis mahtava ja ohjaaja, omistaja sekä tutut tyytyväisiä (Yoyo ei tosin).

Lauantai meni turistin ja valmentajan roolissa. Oli hienoa nähdä upeita suorituksia.

Sunnuntaina ratkottiin sitten yksilö SM-mitallit. Rata profiili vaikutti minulle sopivan haastavalta ja radalta, jossa ei voinut herpaantua hetkeksikään. Sekä meille sopivalta, koska se sisälsi paljon (7-8) takaakiertoa jotka ovat meille kakkein vahvimpia ohjauksia. Tosin monta kertaa meinasi usko loppua odottelun aikana (oltiin nro 120 ja nrot alkoivat ykkösestä), kun katsoi huippuen kerta kerran jälkeen hyllyttävän.
Ennen suoritusta hain pari potkua persauksille treenikavereilta, asetin ranteeseen asenne -pannan (kiitos Riitta) ja viritin itseni positiiviseen agreen. Oli päivän selvää että jos selvisimme esteestä kaksi selviäisimme koko radasta (pelkään pakkovalsseja tai noh niiden ajoituksen väärä aikaisúutta). Pakkovalssi onnistui! Vitonen oli  muurin takaa kierto, jossa muurin palikat rämähtivät alas. Tämä sai minuun uutta pontta ja lopullisen agren päälle. Täpöllä eteen päin selviten kaikista kieputuksista. Elämäni parhaalla vitosella maaliin!! Muutkin huomasivat radan olleen aivan törkeän hieno ja kehuja tuli niin tutuilta kuin tuntemattomiltakin. Eniten mieltä lämmittivät Riitan ja Ismon kommentit, jotka merkkasivat minulle paljon, koska he tuntevat minut ja ohjaukseni varmaankin parhaiten tällä hetkellä.
Tältä radalta 158 koirasta 33 sai tuloksen ja me olimme 22. Siis pääsimme finaali radalle!!

Finaali rata ei ollut ollenkaan Salmemainen (kuten esim. maxien karsinta hyppäri oli 100%sta salmea). Radassa oli tasan yksi paikka josta tiesin että siinä oli virheen paikka: puomi josta 180 asteen käännös putkelle. Radan alkuvaiheeseen suunnittelin aivna muuta kuin tein, mutta nollalla selvittiin juurikin tuolle puomille asti. Sieltä samanlainen sivulle hyppy kuin Lieksan ensimmäiseltä radalta ihan oman himmailun vuoksi. Blaah. Noh kuitenkin koira toimi upeasti.

Tästä upeasta päivästä sen arvoinen palkka SM12!! Tosin näi n jälkeen päin on vähän jo miettinyt mitä jos ne palikat eivät olisi tippuneet... Mutta pistäkääs toiset popot samanlaisia tuloksia kehiin!!

Kisoista tarttui mukaan uudet Inovit, joita ei tullut käytrettyä kuin yksissä rataan tutustumisessa, kun poljin 3/5 rataa paljain jaloin ja nuo 2 muuta rataa vanhoilla popoillani.

Oli kyllä elämäni hienoimpia kisoja Yoyon kanssa. Kiitos tukijoukoille ja erikois kiitos Riitalle, josta on tullut tärkeä osa agilityämme!!! <3

Nyt odotetaan innolla MV-10 tuloksia, MM-karsintoja ja ensi¨kauden koitoksia!!