Tässä meidän eiliset treenit. Treenasin Yoyon ja sheltti Kiiran kanssa Turun rataa viime viikonlopulta videoitten innoittamana. Radat eivät varmaan ole aivan samanlaiset kuin silloin, kun ne on tehty videoiden pohjalta.

ORANSSI RATA:

ienti kakkoselle koiran puoleisella kädellä. Koiran valmistautuessa ponnistukseen vastakkainen käsi tulee kääntämään koiraa, jolloin koiralle saadaan tiukka käännös putkeen. Nelonen lähettävänä takaakiertona. Vitoselle kokeilin valssia 4-5 esteen välisää sekä sylkkäriä (tai vastaavaa). Yoyolle selvästi parempi oli valssilla tehty lähetys. Kiiralle sylkkäri toimi selvästi paremmin kuin Yoyolle, jolle välimatka oli liian suuri ja koir ajoutui kysymään. Kuitenkin Kippurallekin parempi vaihtoehto oli valssi. Kepeillä vedätin Kiira vähän, koska se ei salli oman ohjaajansa mennä edelle, mutta minä pääsin pari keppiväliä edelle koiraa. Yoyolla vedätin niin että olin itse esteellä 7, kun koira lopetti pujottelun. Pöytä onnistui molemmilta hyvin. Pieni rytmitys vaadittiin kyllä Yoyolle, koska ensimmäisellä se hyppäsi läpi liian pitkän sisään tulo loikan takia (hyppäsi 2/3 osaa sisään tulosta, jolloin pysähtyminen oli hankalaa)

SININEN RATA:

Tämän pätkän alku oli todella mielen kiintoinen ja kokeilin siihen kahta tapaa eri variaatioilla molempien koirien kanssa.
Jonkinmoinen sylkkäri hässäkkä: Asetuin ottamaan koiraa vastaan kakkos esteen taakse. Kun koira lähti etenemään aloin itse irtaantumaan kolmos esteelle, jottai sain tarvittavan etumatkan tekemään sylkkärin. Kiiran sylkkärit venyi ja vanui piiitkälle. Yoyon sylkkäri taasen oli erittäin kaunis. Eroina näillä ohjauksilla oli sylkkärin jatko. Kiiralla käännyin koiran kautta ympäri, mutta Yoyolla tein jaakon heti jatkoksi. Tässä ei varmasti ole syytä suuriin eroihin vaan ihan perustaidoissa. Yoyo on oppinut lukemaan paremmin näitä minun ehkä hieman omaperaisiäkin sylkkäri variaatioita, kun taas Kiiran sylkkäreiden opetus ei ole kovin vahvalla pohjalla, koska niitä ei ehkä ole sen kanssa vielä tarvittu kovinkaan paljon.
Niistosokkari: Eli jäin putken puolelle kakkos esteelle. Kutsuin koiraa ja samaan aikaan lähdin etenemään kohti kolmosta ja työnsin molempia kakkos esteelle. Tässä kohtaa yllätyin kun Yoyo suoritti kakkos esteen kyselemättä (tosin käännös olisi saanut olla tiukempi). Sitten neloselle niistosokkari. Kiiran kanssa tämä onnistui erinomaisesti heti! Yoyon kanssa jouduin taas etsimään oikeaa rytmitystä, jotta en pysähtyisi liian aikaisin ja saisi koiraakin pysähtymään. Tämä onnistuikin sitten heti toisella yrittämällä. Seuraava ongelma oli kun väärä käsi houkutteli koiraa enemmän, joten tiukempi mukaan otto ja tämä onnistui moitteetta.
Muuri-kepit:
Muurilta kepeille kokeilin kahta versiota: valssilla ja jonkinlaisella sylkkärivariaatiolla. Kiiralle ehodottomasti paljon parempi oli valssi. Sylkkärissä se pysyi liian pitkään hallussa ja ihmetteli mitä siltä haluttiin. Yoyo puolestaan toimi sylkkärillä paremmin ja taipui kepeille niin pienellä kaarteella kuin mahdollista. Ei se valssikaan ollut Yoyolla paha, mutta toi enemmän kaarretta. Sylkkärissä piti miettiä taas rytmiä että koira hyppäisi muurin ongelmitta. Olisiko tässä hyvää treeniä Mikkeliläsillekin? Kuka tietää ;)

 

Putken tilalla pitäisi olla puomi, mutta näin kahden hengen (tai noh 1½ hlö) voimin ei sitä lähdetty siirtelemään. Mutta ideana kumpi reitti on nopeampi 6 esteeltä 7 esteelle? Vastausta ei kyllä tässä tapauksessa taidettu saada. Vai saatiinko sittenkin?
Noh alku oli molemmille koirille helppo samoin keppien sisään meno. Yoyo antoi tehdä keppien lopussa mitä vaan, mutta taas oli rytmitettävä niin että koiralla oli mahdollisuus kiertää muuri takaa ilman pydsähdyksiä. Kiiralle ongelmaa tuotti  persjättö kepeillä. Se sujui niin pitkään hyvin kunnes käänsin hartialinjani ja silloin se tykitti pois. Onnistuin kyllä muutaman kerran ajoituksissa, mutta varma nakki tähän oli tuo valssi.
Kiira toimi selkeän hyvin kun 6-7 väli vedettiin putken suun läheltä. Yoyolle tämä tunti hieman kankealta. Tämän jälkeen kokeilin taas jotain sylkkäri johdannaista (näille on nykyään niin monta nimeä että en oikeasti tiedä mitä niistä teen... huoh.. joten koittakaa nyt kestää näitä mun selityksiä, kun videotakaan ei valitettavasti ole). Noh mutta siis se sylkkäri. juoksin putken puoleista linjaa ja käänsi sieltä koiran hyppäämään esteen kuusi niin että se kiersi sen reunan puolelta. Yoyolla toimi sika makeasti ja Kiiralla, kun muisti pitää hallussa sen aikaa että estettä ei voinut luke uudelleen hypättäväksi.

Oli mahtavat treenit. Tämän ns vakavan osuuden jälkeen tytöt pääsi villinä juoksemaan pitkin kenttää ja nauttivat siittä (etenkin Yoyo). Sitten otimme hieman pari pujotttelua eli molemmilla se kuusi keppiä. Tässä yllätyksenä tuli kuinka tasaisia pujottelijoita molemmat oli. Yoyo vaikka lähti jäljessä kepeille sai Kiiraa kiinni jopa aika ajaoin, mutta ei kertaakaan jäänyt jälkeen. Tätä pitää tehdä lisää koska tytöt tuntui siittä tykkäävän ja otetaan seuraavan kerran ihan videolle teitä ihastuttamaan :D