Käytiin torstaina taas treenaamassa "vakkariin" Kiiran kera Musti ja Mirri -areenalla töiden jälkeen. Ja tälläista me treenattiin:

*este nro 2 mrkettiin kävelemällä kauempaa reittiä esteelle, koska putken suu oli aika hyvin tyrkyllä. Yoyo ohitti sen hienosto ja takaakierrolla ei ollut ongelmaa
*putkeen nro 4 lähetys piti tapahtua neutraalisti, jotta koira ei bongaisi uudelleen estettä nro 2. Käsi, kroppa, varpaat, katse tai ajatukset eivät saaneet olla esteellä nro 2. Yoyolla onnitui tämäkin hyvin.
*putkella 4 jäätiin odottamaan koiraa, jotta layeröinti olisi mahdollista seuraavalle hypylle. Layeröinti ei sujunut ongelmitta vaan vaati palkan puomin lähelle kerran, jonka jälkeen Yoyo ei enää kaarrattanut putkeen nro 11
*kepit layeröitiin hienosti. ekalla kerralla pientä epäröintiä, mutta sen jälkeen tykitettiin aina täysillä. Tarvitsi muistaa tukeva käsi ja liike keppejä kohti.
*putkeen 8 piti käydä törkkäämässä, jotta koira ei mennyt puomille.
*yoyolle epätyypillisesti tyttö irtosi oma aloitteesti takaa kierron jälkeen esteelle nro 3, mutta seuraavilla kerroilla kääntö onnistui hyvin.

Kokonaisuutena hirmu hyvät treenit. Vedin radan vielä nollana Kippuran kanssa. Tämän lisäksi sain testata huippu makeetta Zara-russelia, joka ei todellakaan ollut iällä pilattu, mutta taitoja löytyi todella hienosti. Zaran ohjaaminen oli kuin kolmosen ohjaamista: se luki rataa, ohjausta ja irtosi esteille hienosti. Rakastuin tähän koiruuteen  Mun seuraava koira on samanlainen pakkaus omissa haavemaailmoissani..... Toivottavasti toiveet toetutuu pica picaa

 

Mutta sitten käytiin perjantaina töitten ohessa vetämässä pilli treenit tolle minun karkailijalle ja ne menikin hyvin. Mahdollisen vaikutuksen huomasi tänään kisoissa.

 

Eli Pieksämäen kisat 10.4 meni näin.....

Tämä ensimmäinen rata näytti todella helpolta, jopa turhauttavan helpolta. Radassa lohduttavaa oli että 99% varmuudella karkaava poppis ei onnistuisi karkaamisella pilaamaan koko rataa.

*Yoyo PYSYI LÄHDÖSSÄ todella hienosti! Ulkona tyttö vaikutti vielä yli innokkaalta, joten päätin handlata lähdön hämäämällä Yoyon korvilta pillin äänen ja temputin sitä oma selkä radalle päin.
*Puomin kontakti osui hyvin nappiinsa.
*Pitkään pähkäilin miten päin vyörytän putket, mutta päädyin radalla ollessani An puoleiseen reittiin, koska Yoyo pysyi hyvässä vauhdissa ja hyvin hanskassa eikä keskari vilkkunut minun suuntaan. Valitan olikin onnistunut.
*An kontakti oli hyvä
*kepeille syöttö hyvä
*Yoyo ei vilkuillut putkeen viennillä maalihyppyä, joka koitui monenkin koiran kohtaloksi. Ajatukset ja katse putkeen siis!

Tuloksena viimeinen arvokisanolla ja ensimmäinen nolla sitten marraskuun. Huh että helpotti!! Että se on ollutkin vaikeaa.

Seuraava rata oli hauska ja mielenkiintoinen. Se tarjosi haastetta ja mahdollisuuden toteuttaa toisen tavoitteen kisoille eli layeröinnin kokeilemisen ensimmäistä kertaa tietoisesti ja kunnolla kisoissa.

*Yoyo pysyi taas hyvin lähdössä!! 
*Tarkoituksenani oli tehdä molemmille putkille layeröinti. Heti ekalla se onnistui, mutta koska jäin kun täi tervaan kun olin lähettänyt Yoyon putkeen hyllytimme (muistaakseni) esteelle viisi, koska en ehtinyt tilanteeseen ollenkaan (hyi minua!!) 
*Puomin kontakti onnistui taas hyvin
*Seuraava layeröinti oli edellistä parempi ja olen niiin ylpeä tuosta minun pikku kiiturista!! 
*renkaan ja An väliin persjättö, joka toimi hienosti. Minulla ei tullut mieleenkään että Yoyo hyppäisi renkaan sivusta, jonka moni koira sitten kuitenkin teki.
*Hyvä An kontakti ja hieno kepitys

Nyt voin todeta pitkästä aikaa kisojen osalta että minulla on niin taitava pikku poppis, jonka kanssa on ilo ja kunnia taivaltaa tätä yhteistä agilitytaivaltamme!

 

RAKAS PIKKU POPPIS